Note genealogice
de Cazacioc Ion (27 iunie 1984)

Bunica
Casa construitã de bunicu Iancu în 1916;
Bunica [s-a numit, T.C.] Streasinã Teodora. A venit din Moldova la vârsta de 5 ani, din judetul Galati, [localitatea, T.C.] Cudalbi, [în, T.C.] secolul XIX;
Bunica avut trei frati, doi pe front au murit, unul de tifos în sat;
Bunica a venit în Joila, apoi în Mircea Vodã cãtre sfârsitul sec. XIX. Avea 5 ani. În 1902 a nãscut-o pe sora mamei, Maria, mama lui Emilian. Mama mea s-a nãscut în 1909;
Bunica a murit în 1951 la vârsta de 72 de ani. In viata ei nu a fost bolnavã, dar acuza mereu dureri de cap (mama mea la fel);
Bunicut Iancu a venit si el din Moldova la sfârsitul secolului XIX. De fapt Iancu este o poreclã, bunicul fiind dintr-o familie ce se numea Croitoru, [fiind deci] Iancu lui Croitoru si când a venit în Balabancea s-a înscris cu numele de familie (de botez) Iancu.
Moldovenii au venit aici pentru pãmânt, pentru cine venea primea pãmânt, 8-10 ha pãmânt, primeau pãmânt si copii, atât cei nãscuti cât si cei ce urmau sã se nascã;
Strãbunica Streasinã pe numele de fatã, dupã cãsãtorie, Constantin. Am apucat-o si eu. A murit la 80 de ani. I-a murit în rãzboi (1916) sotul si trei bãieti. Mi-aduc bine aminte de ea, la vârsta de 80 de ani devenise senilã;
Bunica [copii bunicii? T.C.]: Maria, nãscutã în 1902; Florica, nãscutã în 1909; Gheorghe (Ghi), 1914; Marita, 1920 (de la Olt soti) fuse (prin Moldova) si de acolo a venit însãrcinatã dn legãturi cu un bãrbat, refugiatã fiind). Marita a murit de TBC în 1937.

Situatia copiilor bunicii
Maria Lazãr: Nicu, Emilian, Maria.[nu stim cui se atribuie aceste nume, T.C.] Liza a murit, apoi Petrov, Filicã [?], Sãndoi [?], Mangalia, Tuzla.
Mama (se stie).
Nenea Ghitã, nãscut în 1914, cãsãtorit [?] 1938.

Situatia lui Nenea
Concentrãri: Rãzboiul de est, pânã la Odessa, apoi Nicolaev, Tiraspol.
O poveste cum a scãpat Nenea de front: scrijelare reciprocã si simulare cã i-ar fi muscat un câine turbat. Asa a venit dupã un an de pe front. A stat acasã pânã în 1944. Apoi a fost trimis pe front la Iasi. Aici a cãzut prizonier la nemti o datã cu 23 august 1944. A mers din Moldova pânã la Valea Prahovei, a evadat într-un cotet de pãsãri cu concursul gazdei care l-a încuiat în cotet cu un lacãt. Acel om i-a dat haine si a stat o sãptãmânã ascuns, apoi a venit acasã. Apoi s-a prezentat la unitate. Nenea a murit la 18 aprilie 1958 de cancer la stomac. Anterior, cu 6 luni în urmã cãzuse dintr-un camion cu lemne, venind de la Hamcearca. Din cãzãturã s-a produs cancerizarea intestinului gros. Când a murit, avea 44 de ani.
tata Gherghina, 1917, mai micã cu 3 ani. Ea nu a fost bolnavã, a beneficiat de o sãnãtate satisfãcãtoare. În 1957 a avut apendicitã.

Despre rude din partea tatãlui
Parasca, bãtutã si decedatã;
Maria, a plecat la Ghecet si aici s-a angajat femeie de serviciu. Servitoare la Galati, dupã ce întâi a încercat sã se facã cãlugãritã. La Galati, sotia (patroana) a murit si [ea, T.C.] s-a cãsãtorit cu sotul patroanei, un inginer petrolist american. Acesta s-a mutat de la Galati la Bucuresti. Acolo a fost vizitatã de bunicut pe care l-a îmbrãcat bine si l-a prezentat americanului. Tot ea, Maria, a ajutat-o si pe Varvara, apoi cele douã l-au ajutat pe tatãl meu si pe Dunea.

Note biografice
Declaratie de nastere în ziua de 5 iulie 1929, nãscut la 4 iulie 1929.
Mama nãscutã [tatãl, T.C.] Ion Iancu de 19 ani, bunicul martor [de, T.C.] 52 de ani. [Martor] Gheorghe Ghetãu de 38 de ani.
În 1929, primarul comunei Balbancea era un anume Petre Cazacioc din Balbancea. Notarul comunei era Ion Cojan [?, T.C.]. Cine era Petre Cazacioc?
Dar Cristan Cazacioc? (martor la o nastere).
Ion M. Tiron (Nelu) cu care am lucrat la Mircea Vodã. Nãscut la 17 ianuarie 1925. Tatãl, Matei, mama, Anica.
Tata nãscut la 1 ianuarie 1900 în comuna Balabancea, fiul lui Simion si Cãlina. Decedat la 24 aprilie 1979.
Mama nãscutã Iancu (fiica lui Ion si Tudorita). S-a nãscut la 22 martie 1909, decedatã la 13 decembrie 1977.
Iftim Ion (Ivan) Cazacioc, mort la 23 aprilie 1950. Avea 60 de ani, deci nãscut în 1890 în Balabancea (fratele lui bunicut).
Simion Ion (Ivan) Cazacioc, mort la 10 martie 1941. Când a murit avea 64 de ani, nãscut deci în 1877.